Kennis delen
Wij houden je op de hoogte
Kennis delen
Wij houden je op de hoogte
20 juli 2023
Nieuwsbrief: Arbeidsrecht update juli 2023
In deze tijd van arbeidsmarktkrapte proberen werkgevers zich te onderscheiden. Bijvoorbeeld door werknemers een onbeperkt aantal vakantiedagen aan te bieden. Maar werkt dit in de praktijk? En waar…
9 juni 2023
Nieuwsbrief: arbeidsrecht update juni 2023
Minister Van Gennip is van plan de arbeidswetgeving ingrijpend te wijzigen. Op 1 juni jl. ging zij hierover in debat met de Tweede Kamer. Alle plannen zijn terug te lezen in een brief van de minister…
18 november 2022
Ongeldige vaststellingsovereenkomst door onjuiste informatie werkgever
Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst is de meest voorkomende manier om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het is dus van belang om je als werkgever bewust te zijn van de spelregels die…
13 juli 2022
Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Deze wet heeft gevolgen voor nieuwe én bestaande arbeidsovereenkomsten. In…
24 juni 2022
Actieve houding van werkgever is vereist bij grensoverschrijdend gedrag
Vandaag heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan in een al langlopende zaak die een docent bewegingsleer van de Toneelschool Maastricht betrof. Deze docent was in 2006 en 2010 door zijn werkgever…
15 mei 2022
Een aantekening of waarschuwing toevoegen aan het personeelsdossier
Waar moet je op letten als werkgever? Werknemer is zweminstructeur bij een sportaccommodatie. Een badgast gedraagt zich provocerend en dreigt, tegen de instructie van werknemer en de…
9 februari 2022
Schadevergoeding bij fouten van UWV?
Als de re-integratie vastloopt of een werkgever wil weten of hij op de goede weg is met de re-integratie, dan kan hij een zogenaamd ‘deskundigenoordeel’ aanvragen bij UWV. Een deskundigenoordeel is…
7 februari 2022
Schakel een advocaat in op kosten van de rechtsbijstandverzekering
Veel bedrijven en particulieren hebben een rechtsbijstandverzekering. Zodra er een gerechtelijke of administratieve procedure aan de orde is, heeft de verzekerde het recht om zelf een advocaat te…
29 november 2021
Coronatoegangsbewijs op het werk: binnenkort verplicht?
Het kabinet heeft op 22 november jl. een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat een coronatoegangsbewijs (hierna: ‘ctb’) verplicht kan worden op het werk. Het voorstel is zo opgebouwd dat er een…
26 oktober 2021
Is een werkgever verplicht om pensioen aan te bieden?
In Nederland hebben werkgevers in principe de vrijheid om te bepalen of zij wel of niet de arbeidsvoorwaarde pensioen willen aanbieden aan de medewerkers. In veel gevallen geldt echter wel een…