Vaststellingsovereenkomst

De meest gebruikte ontslagroute

Vaststellingsovereenkomst


De meest gebruikte ontslagroute

Vaststellingsovereenkomst


De meest gebruikte ontslagroute

Een arbeidsovereenkomst kan in onderling overleg beëindigd worden, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie, bij een verschil van inzicht over de werkzaamheden of na langdurige ziekte. De beëindiging wordt geregeld in een vaststellingsovereenkomst/beëindigingsovereenkomst.

De advocaten van Wessel Van der Lans Advocaten hebben ruime ervaring met het opstellen en beoordelen van vaststellingsovereenkomsten. We zijn niet alleen op de hoogte van alle regels, we kennen ook de praktijk. Je krijgt bij ons geen standaard aanpak, maar maatwerk. Daarnaast zit onze meerwaarde in de begeleiding tijdens het hele proces. Wij adviseren over de timing, strategie, de voorwaarden en de hoogte van de ontslagvergoeding. Ook kunnen wij namens jou onderhandelen.

Gebruikelijke onderwerpen in een vaststellingsovereenkomst zijn de ontslagdatum, een eventuele ontslagvergoeding, de (fictieve) opzegtermijn, wel of niet doorwerken tot einde dienstverband, afwikkelen van lopende bonusjaren, aanspraken op optieregelingen of zogenaamde ‘deferred awards’, teruggave of overname van eigendommen van de werkgever, handhaving of ontheffing uit concurrentie- en/of relatiebeding, communicatie binnen of buiten de onderneming en geheimhouding.

Heb je vragen over een vaststellingsovereenkomst? Neem dan telefonisch contact op met een van onze advocaten of vul ons contactformulier in.

Hoofdkantoor

Florapark 7, 2012 HK Haarlem
  023-3034698
  info@wesselvanderlans.nl

Neem contact op

    Ik ga akkoord met het privacybeleid van Wessel Van der Lans