Reorganisaties

Wij weten hoe het moet

Reorganisaties


Wij weten hoe het moet

Een reorganisatie (of herindeling, herstructurering, bezuiniging, modernisering, privatisering, outsourcing) is een verandering binnen het bedrijf of de ambtelijke organisatie die gevolgen heeft voor de arbeidsplaatsen van de medewerkers.

Wessel van der Lans Advocaten heeft ruime ervaring met het begeleiden van reorganisaties in verschillende rollen. Soms hebben wij zitting in het projectteam dat de reorganisatie begeleidt. Een andere keer adviseren wij op achtergrond over de juridische vraagstukken die opkomen tijdens reorganisatie. Of bereiden wij in overleg met HR de ontslagaanvragen voor. Daarbij maakt het niet uit of het om 5 of 100 medewerkers gaat.

Wat is onze aanpak?

De advocaten van Wessel Van der Lans weten hoe je een reorganisatie moet uitvoeren. We adviseren je over de juiste strategie en route. We weten als geen ander dat een reorganisatietraject vlot moet verlopen. Daarom bepalen we samen vooraf het tijdspad. Wij zien dat een goede voorbereiding zich op een later moment terugbetaalt.

Het overeenkomen van een helder sociaal plan, wat overigens niet verplicht is, kan nuttig zijn. Het biedt alle betrokkenen eenduidigheid en daarmee zekerheid over het proces en de consequenties van de reorganisatie. Wij hebben ervaring met het opstellen van en onderhandelen over een sociaal plan, zowel met vakbonden als de ondernemingsraad.

Wij geloven tot slot in het belang van goede communicatie. Onze ervaring is dat als je medewerkers vroegtijdig en op de juiste wijze informeert de reorganisatie uiteindelijk soepeler verloopt. Desgewenst informeren we, samen met werkgever of HR, het personeel in individuele of groepsgesprekken. Ook correspondentie met (adviseurs van) medewerkers kunnen wij overnemen.

Heb je vragen over reorganisatie of bedrijfseconomisch ontslag? Neem dan telefonisch contact op met een van onze advocaten of vul ons contactformulier in.

Hoofdkantoor

  Kennemerplein 6-14, 2011 MJ Haarlem
  023-3034698
  info@wesselvanderlans.nl

Neem contact op

    Ik ga akkoord met het privacybeleid van Wessel Van der Lans