Reorganisaties

Wij weten hoe het moet

Reorganisaties


Wij weten hoe het moet

Hulp bij Reorganisaties

Reorganisatie, ook bekend als herindeling, herstructurering, bezuiniging, modernisering, privatisering of outsourcing, is een verandering binnen het bedrijf of de ambtelijke organisatie die gevolgen heeft voor de arbeidsplaatsen van medewerkers. Bij Wessel van der Lans Advocaten hebben onze arbeidsrecht advocaten ruime ervaring met het begeleiden van reorganisaties, bedrijfseconomisch ontslag en wij bieden hulpo bij reorganisatie aan werkgevers, HR-afdelingen en ondernemingsraden.

Onze arbeidsrecht advocaten kunnen zitting nemen in het projectteam dat de reorganisatie begeleidt, adviseren op de achtergrond over juridische vraagstukken, of in overleg met HR de ontslagaanvragen voorbereiden. Of het nu gaat om 5 of 500 medewerkers, wij staan klaar om te helpen.

Onze Aanpak bij Reorganisatie

De arbeidsrecht advocaten van Wessel Van der Lans weten hoe je een reorganisatie succesvol uitvoert. Onze strategie omvat:

  1. Juiste Strategie en Route: We adviseren over de beste aanpak voor de reorganisatie en stellen samen een tijdspad vast. Een goede voorbereiding betaalt zich later terug.
  2. Sociaal Plan: Hoewel niet verplicht, kan een helder sociaal plan nuttig zijn voor eenduidigheid en zekerheid over het proces en de consequenties. Onze arbeidsrecht advocaten hebben ervaring met het opstellen en onderhandelen van sociale plannen met vakbonden en ondernemingsraden.
  3. Goede Communicatie: Vroegtijdige en juiste informatievoorziening aan medewerkers zorgt voor een soepeler verloop van de reorganisatie. Onze advocaten kunnen, samen met werkgever of HR, personeel informeren in individuele of groepsgesprekken en correspondentie met (adviseurs van) medewerkers overnemen.
  4. Herplaatsingsonderzoek: Veel werkgevers vergeten de spelregels rondom herplaatsing in acht te nemen, en dat kan achteraf leiden tot problemen. Onze arbeidsrecht advocaten kunnen adviseren over de inrichting van een herplaatsingsonderzoek. Lees ook: Het herplaatsingsonderzoek: tips & tricks voor de praktijk – Wessel Van der Lans.

Waarom Kiezen voor Wessel Van der Lans Advocaten?

  • Specialisatie in arbeidsrecht: Onze arbeidsrecht advocaten hebben ervaring in verschillende sectoren en weten wat er nodig is voor een succesvolle reorganisatie.
  • Deskundig juridisch advies: Wij bieden hoogwaardig juridisch advies over reorganisatie, herstructurering en bedrijfseconomisch ontslag.
  • Strategisch partnerschap: We werken nauw samen met werkgevers, HR-afdelingen en projectteams om de reorganisatie soepel te laten verlopen.

Heeft u vragen over reorganisatie, herstructurering of bedrijfseconomisch ontslag? Neem dan telefonisch contact op met een van onze arbeidsrecht advocaten of vul ons contactformulier in.

Hoofdkantoor

Florapark 7, 2012 HK Haarlem
  023-3034698
  info@wesselvanderlans.nl

Neem contact op

    Ik ga akkoord met het privacybeleid van Wessel Van der Lans