Kennis delen

Wij houden je op de hoogte

Kennis delen

Wij houden je op de hoogte

Bestuurder BV ontslaan

Bestuurder van een BV ontslaan? Zo pak je het slim aan

Het ontslag van een statutair bestuurder van een besloten vennootschap (BV) is een proces dat zorgvuldig moet worden voorbereid en uitgevoerd. Juridische complicaties kunnen snel ontstaan, aangezien…

Ontslag met wederzijds goedvinden tijdens ziekte

Ontslag met wederzijds goedvinden tijdens ziekte: kan dat eigenlijk?

Het ontslagrecht in Nederland is complex, vooral wanneer het gaat om werknemers die ziek zijn. Een veelvoorkomende vraag is of het mogelijk is om tijdens ziekte tot ontslag over te gaan met…

Arbeidsrecht advocaat Haarlem

Wat zijn de taken van de ondernemingsraad?

Een ondernemingsraad (OR) is een belangrijk orgaan binnen een bedrijf dat de belangen van werknemers vertegenwoordigt. De OR heeft diverse taken en verantwoordelijkheden die zijn vastgelegd in de Wet…

Wanneer hoge bomen veel wind vangen

Of het nu gaat om de top van de onderneming of de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, een besluit om de leiding te veranderen roept altijd belangrijke vragen op. Wat zijn de stappen en…

arbeidsrecht advocaat Haarlem

Hogere beloning mannelijke beveiliger levert discriminatie op

Helaas worden vrouwen nog altijd minder betaald dan mannen, ondanks de wettelijke verplichting die rust op werkgevers om mannen en vrouwen gelijk te belonen. Al jaren lang wordt er gestreden om dit…

Arbeidsrecht advocaat Haarlem

Nieuwsbrief: Arbeidsrecht update oktober 2023

Afgelopen vrijdag 8 oktober is het Wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden in internetconsultatie gegaan. Dit wetsvoorstel moet het makkelijker maken om te…

Vaststellingsovereenkomst advocaat haarlem

Nieuwsbrief: Arbeidsrecht update juli 2023

In deze tijd van arbeidsmarktkrapte proberen werkgevers zich te onderscheiden. Bijvoorbeeld door werknemers een onbeperkt aantal vakantiedagen aan te bieden. Maar werkt dit in de praktijk? En waar…

Nieuwsbrief: arbeidsrecht update juni 2023

Minister Van Gennip is van plan de arbeidswetgeving ingrijpend te wijzigen. Op 1 juni jl. ging zij hierover in debat met de Tweede Kamer. Alle plannen zijn terug te lezen in een brief van de minister…

Ongeldige vaststellingsovereenkomst door onjuiste informatie werkgever

Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst is de meest voorkomende manier om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het is dus van belang om je als werkgever bewust te zijn van de spelregels die…

Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Deze wet heeft gevolgen voor nieuwe én bestaande arbeidsovereenkomsten. In…