Vaststellingsovereenkomst

Weet waar je recht op hebt

Vaststellings-overeenkomst


Weet waar je recht op hebt

Vaststellingsovereenkomst


Weet waar je recht op hebt

Heb je van jouw werkgever een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie? Of staat er in de vaststellingsovereenkomst dat er sprake is van een ‘verschil van inzicht’? Laat je dan adviseren door een specialist.

Ontslag kan niet zomaar. Een werkgever moet hiervoor een goede reden hebben. Dat geldt ook voor ontslag via een vaststellingsovereenkomst. Het is daarom verstandig om niet gelijk in te stemmen met het voorstel van de werkgever, maar je hierover te laten adviseren.

De advocaten van Wessel Van der Lans Advocaten kunnen je hierbij helpen. Wij kijken onder andere naar de volgende dingen:

  • Wat is de aanleiding voor het aanbieden van de vaststellingsovereenkomst. Is er wel een goede reden voor ontslag?
  • Kom je in aanmerking voor een WW-uitkering als je de vaststellingsovereenkomst tekent? Voldoet de vaststellingsovereenkomst aan alle vereisten?
  • Krijg je waar je recht op hebt? Is de aangeboden ontslagvergoeding passend in jouw situatie? Of heb je recht op meer? En worden alle aanspraken goed afgewikkeld, zoals de uitbetaling van vakantiedagen en de pensioenverplichtingen.

Vervolgens bepalen we in overleg of het slim is om te onderhandelen over de  vaststellingsovereenkomst. Wij weten dat onderhandelen loont. Dit leidt vaak tot betere afspraken.

De advocaten van Wessel Van der Lans Advocaten hebben ruime ervaring met het beoordelen van en onderhandelen over vaststellingsovereenkomsten. We zijn niet alleen op de hoogte van alle regels, we kennen ook de praktijk. Je krijgt bij ons geen standaard aanpak, maar maatwerk.

Meestal worden de juridische kosten die je maakt door de werkgever vergoed.

Hoofdkantoor

  Kennemerplein 6-14, 2011 MJ Haarlem
  023-3034698
  info@wesselvanderlans.nl

Neem contact op

    Ik ga akkoord met het privacybeleid van Wessel Van der Lans